tiistai 6. elokuuta 2013

Vielä vähän pihalta


Tämän vuotiset kesäkukat ovat (yllätys, yllätys!) vielä hengissä. Kesä on ollut melkoisen armoton kukille, koska tällä ei ole juurikaan sadellut. On ollut pakko tyytyä kasteluun ja poissaollessamme tämä tehtävä on annettu tutuille.






Samettiruusu tulee olemaan jatkossakin meidän kesäkukkalistalla. Tämä ei hätkähdä ihan pienistä...eikä ihan suuristakaan luonnonolosuhteista. Eipä tarvitse juurikaan nyppiä tai tehdä muita kukkimista ylläpitäviä toimenpiteitä. Harmi, kun värivalikoima on rajallinen (keltainen ja oranssi). Toinen "kestokukka" on näköjään pelargonia.
 
 





Taimimyymälästä sain ohjeen lisätä kasteluveden joukkoon lannoitetta, jotta kaikki jaksaisivat kukkia ja hyvin täälä pihalla kukinta on jatkunut. Viimesimmillä kastelukerroilla en ole enää lisännyt lannoitetta. Kesäkukkien kausi alkaa (minun mielestäni) pikku hiljaa olla takanapäin.
 
 



 
Nurmikkomme on kärsinyt myös pitkistä aurinkoisista jatkoista. Uusin osa nurmikosta on alkanut uhkaavasti kellastua ja aina välillä on pitänyt ryhtyä keinokasteluun. Syksyksi pitänee vielä lisätä jotain lannoitetta eli jälleen taidan kääntyä ammattilaisten puoleen. Tervetuloa syksy!
 
 
 
 



Tänään olimme pojan kanssa aamupäivän kaupungilla. Kävimme lääkärissä selvittämässä pojan pitkittyneiden jalkasärkyjen syytä ja vielä homma on ns. vaiheessa. Röntgenkuvat on otettu ja lähete fysioterapiaan saatu...odotellaan. Samalla reissulla kävimme uusimassa pojan vaatevarastoa ja ostamassa koululaiselle penaali. Reppu on hankittu jo jonkin aikaa sitten.
 
 
 

Illemmalla olisi tarkoitus vielä grillata ja nauttia kauniista säästä omalla pihalla. Ja näköjään tämä bloggaaminen onnistuu ihan hyvin täältä terassilta käsin.

Näillä keleillä ei oikein sistusasiat sisällä edisty, mutta monta ideaa ja ajatusta on hyvää vauhtia muhimassa. Pientä muutosa olisi tulossa muutamaan huoneeseen ja muutama tee-se-itse-juttu on jo vireillä. Näistä sitten lähempänä, kun jotain ihan oikeasti alkaa tapahtua...






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti