tiistai 20. elokuuta 2013

Pieni kurkistus

Ajattelin tällä kertaa näyttää kuvia pojan huoneesta. Minun ei alunperin pitänyt muuttaa pojan huonetta yhtikäs mihinkään, kun sen tässä kesän aikana sain omasta mielestäni valmiiksi. Kuten me kaikki tiedämme aina ei mene niinkuin on suunniteltu.

Pojan koko kesän vaivanneet huonosti nukutut yöt (jalkasärkyjen ja pelkojen vaivaamana) saivat minut miettimään uudestaan nukkumajärjestelyjä. Laitoin kaksi huonetta vaihtoon ja nyt pojan huone sijaitsee sisäpihan puolella, pois kadulta kuuluvista äänistä.





 
Huoneen seinät ovat vanhalla tapetilla, tuollaiset mitäänsanomattomat valkoraidalliset. Väriä yritetään saada tänne tekstiileillä ja julisteilla.
 
 
 

 
Koulupöytä laitettiin ns. pitkälle seinälle. Tätä seinää pitäisi vähän modifioida. Autotallissa on iso muistitaulu, joka odottaaa maalaamista ja tähän seinään kiinnittämistä.
 
 
 
 



Sänkyä vastapäätä olevalla seinällä on TV pelikokeineen päivineen. Alun perin (ja vieläkin) olen sitä mieltä, että TV:tä ei tarvitse olla lasten huoneessa. Täällä se nyt kuitenkin möllöttää ja ainakin toistaiseksi sen olemassa olo ei ole haitannut. TV on pysynyt vielä melkeinpä puhtaasti pelikoneena ja senkin käyttö on satunnaista.
 
 
 
 

 
Ostin pojan huoneeseen varapatjan (tuo musta kuutio), jossa pidin lapselleni "unikoulua" muutettuaan vanhasta huoneesta tähän huoneeseen. Poika oli jo kesän aikana tottunut tulemaan joka yö herättämään minua, milloin syynä oli jalkasärky ja milloin pelot. Puolitoista viikko nukuin pojan huoneen lattialla ja totutin/opetin poikaa nukkumaan täysiä öitä.
 

Ja niin vain kävi, että hyvin pian nukkuminen alkoi onnistua. Poika ei herännyt enää yöllisiin ääniin (pelkoihin) eikä myöskään jalkasäryt ole vaivanneet. Eli voi sanoa, että huoneiden vaihto ja unikoulu onnistuivat hyvin.

Jalkasärky- tilannetta tutkitaan edelleen. Pojan kanssa käytiin fysioterapiassa ja hänellä todettiin polvissa yliojentuvuutta (=äidin poika!). Takareisiin teipattiin ns. kinestesia teipit (meillä ne on urheilijan teipit!) ja näillä yritetään saada korjattua jalkojen yliojennusta. Jalkasärkyä ei ole ollut nyt vähän aikaa ja minusta alkaa tuntua, että tämä on ollut ns. maneerista jalkasärkyä (lääkärin luonnehdinta... minusta äidin kaipuuta). Särkylääke on ollut yöpöydällä, josta lapsi on saanut itse ottaa sen, eikä tätä äitiä ole saanut herättää...ja kummasti nämä säryt ovat hävinneet. Niin tai näin, tässä talossa nukutaan nykyisin melko hyvin, kunhan saisin tuon miehen vielä nukkumaan hiljaa...

Takaisin alkuperäiseen aiheeseen!

Pojan huone toimii siis tällä hetkellä hyvin. Huone ei pinnoiltaan ole missään nimessä valmis ja kalustus on myös vaiheessa. Huoneen ehostaminen vaatisi meikäläiseltä piristysruiskeen ja vuorokauteen enemmän tunteja. Sen verran on ohjelmoitua tämä meidän arki, että suuremmat sisustuprojektit saavat siirtyä hamaan tulevaisuuteen.

Huomenna lähden muutaman kolleegan kanssa Jyväskylään muutamaksi päiväksi, joten palaillaan "lehtereille" viikonloppuna. Nyt lähden kiertämään Afrikkaa eli pelamaan lapseni kanssa Afrikan tähti-peliä. Se on moro!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti