sunnuntai 4. elokuuta 2013

Koiramäessä

 
Torstaina olimme Särkäniemessä ja tämän kesän uutuus oli Koiramäki. Seuraavassa muutamia kuvia ja lyhyt kooste tästä ihanasta, idyllisestä paikasta.
 
 



Koiramäki jäljittelee kirjoista tuttuja rakennuksia. Tunnelma on hyvin samanlainen kuin esim. Muumimaailmassa; kauniita rakennuksia ja kivoja yksityiskohtia. Vierailupäivänä saimme kulkea melko rauhassa, sillä väentungosta ei ollut. Täälläkin katsomista ja tekemistä löytyi vaikka kuinka paljon.
 






Koiramäen hahmoja oli sijoiteltu kivasti eri puolelle aluetta. Pieniä hauskoja yksityiskohtia saattoi löytää esim. katolta, jossa lammas oli syömässä ruohoa...sai olla ihan silmä tarkkana.
 
 






Alueelle sopi mitä mainioimmin myös kotieläimet. Aitauksien ja häkkien eteen oli koottu pieni tietopaketti eläimistä ja sen elintavoista. Ja täytyy todeta, että kyllä eläinten "tuoksut" toivat lisäelämyksiä kaupunkilaisen nenään. Harvoinpa sitä kaupunkilainen näkee enää lehmää tai lammasta "livenä".
 





Lapsille (ja miksei aikuisellekin) oli myös kaikenlaista mukavaa toimintaa ja puuhastelua. Erityisesti lossi-paikka oli meidän pojalle mieluinen paikka sekä juustomuottien käyttäminen. Itse tekemällä- oppiminen ja tutkiminen on sitä parasta.
 
 
 

Kaiken kaikkiaan voin sanoa, että Koiramäki oli oikein onnistunut elämyspuisto. Kaunis ympäristö, mukava tunnelma ja mielekästä tekemistä sekä pienille että isoille. Valitettavasti olimme täällä ihan loppupäivästä. Koiramäella olisi riittänyt tekemistä pitemmäksikin aikaa. Tänne täytyy palata ehdottomasti uudestaan paremmalla ajalla...eikä muuten nähty Herra Hakkaraista missään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti